Ga naar CrosBit Agenda

Claudine Baard

IMG 3950

Ik wil andere mensen motiveren en begeleiden in hun progressie en doelen laten realiseren waar ze trots op kunnen zijn. Mijn eigen leerproces zal daar een leidraad voor zijn als coach bij CrossFit Numansdorp. Ik hoop je daar te zien en een mooie tijd te beleven.

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit door een oude judovriend van Alexander en zijn vrouw die net CrossFit Apeldoorn hadden opgezet. Wij hebben een week daar lessen gevolgd en ik was verkocht.

 

Wat een uitdagende sport was dit en wat een willpower en groepcommitment zat hierin verwerkt met Bastiaan en Orla als mijn grote voorbeelden. Helaas was Apeldoorn te ver weg voor ons om daar regelmatig te gaan trainen en trachtte ik zelf te trainen in de tuin en met mijn eigen groepen. Outdoor bootcamp werd langzaam Strenght and Conditioning en steeds meer op CrossFit gebaseerd. Ik ben de Cursus Level 1 gaan volgen en raakte nog meer geïnspireerd.
Na CrossFit Level 1 behaalde ik ook CrossFit Gymnastics, CrossFit Kids & ben ik inmiddels Head Coach van CrossFit Numansdorp

Als jong meisje ben ik altijd al bezig geweest met verschillende sporten zoals gymnastic, hockey etc maar mijn passie kwam op 8 jarige leeftijd bij tapdansen en daarna jazz en showballet wat ik jaren lang tot aan mijn 28ste ben blijven doen. Op 16 jarige leeftijd begonnen met Jiu-Jitsu en later doorgestroomd naar judo. Naast mijn studie en later werk ben ik altijd sportief geweest. Ik bleek toch talent te hebben en ben naast mijn werk destijds als werving en selectie adviseur binnen de politie sportlessen gaan geven op een sportschool zoals de bekende lessmills lessen; bodypump , bodyvive, CX-works, zumba en ben ik Fitness instructeur Fitvak A gaan doen.

Op mijn 29ste heb ik het roer omgegooid en ben gestopt met mijn baan om uiteindelijk te gaan doen waar mijn hart lag. Ik ben een gespecialiseerd schoonheidsspecialist geworden, eigen salon aan huis begonnen en sportinstructrice geworden. Na mijn zwangerschap ben ik voor de judoschool van mijn man Alexander Baard Outdoor bootcamp lessen gaan verzorgen.

We waren al drie jaar op zoek naar een geschikte ruimte voor een vaste locatie voor de judo in Numansdorp en een vergunning daarvoor. Wat een lange slopende weg soms is geweest. Ik miste Apeldoorn zo dat ik ben gaan zoeken naar CF boxen in de buurt. Uiteindelijk bij CrossFit Zwijndrecht voelde ik mij zo goed dat ik daar zelf ben gaan trainen en elke training dat ik daar ben weer zoveel leer en geïnspireerd raak. Binnen CrossFit blijf je altijd leren en ontwikkelen. Er is altijd iets wat je goed kan kan, maar ook wat je juist niet goed kan. Die uitdaging aangaan met jezelf is soms frustrerend, maar daardoor juist zo leerzaam en bevredigend als je weer iets heb bereikt voor jezelf.

Nu na drie jaar kwam er eindelijk een geschikte locatie op ons pad voor de judo en bleek dat er ook een mogelijkheid was voor mijn trainingen en naast de judo en jiu jitsu ook CrossFit te kunnen realiseren, niet groots maar precies goed om te starten en te realiseren waar mijn passie ligt.

TOP