Ga naar CrosBit Agenda

MAAK ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

WACHTWOORD VERTEGEN

*

WOD (Work Off the Day)

wod

Een WOD oftewel een Work Of The Day is de work-out die je die dag gaat doen. Iedere dag staan er andere WOD's op het programma, die op een speciale manier volgens de CrossFit regels op het gebied van planning door ons in elkaar gezet wordt.

Het ene moment heb je een WOD die op conditie is gericht, de andere keer meer op weightlifting en/of gymnastics onderdelen of alle verschillende onderdelen worden met elkaar gecombineerd. Dit zodat je nooit in je comfortzone terecht komt en je lichaam dus altijd optimaal geprikkeld wordt en blijft waardoor je snel super fit wordt en blijft. Elke dag wordt je weer beter en sterker.

Soms zit er een zogenaamde Hero WOD tussen die speciaal zijn ontwikkeld om gesneuvelde militairen , politiemensen, brandweerlieden en nabestaanden te eren. Dit zijn zware en vaak erg lange WODs en vaak leuk om als uitdaging voor jezelf aan te gaan. Ook zijn er speciale benchmark WODs die een naam hebben gekregen zoals bijvoorbeeld 'the kelly" dat zijn vaststaande WODs binnen CrossFit en betekenen vaak dat het een fysiek en mentaal uitdagende WOD is, door deze WODs eens in de zoveel tijd terug te laten komen, kan je je eigen progressie testen. Bv doordat je die betreffende workout de tweede keer sneller of misschien wel zwaarder hebt afgerond.

Een WOD kan van een paar minuten tot langer dan 60 minuten duren, maar dat laatste zal vooral bij hero WODs voorkomen. De meeste WOD's zijn van kortere duur maar altijd hoog intensief. Voordat er met een WOD gestart wordt doen we met elkaar altijd eerst een warming-up, worden de technieken uit de betreffende WOD doorgenomen zowel in verbale uitleg bij het whiteboard als de fysieke uitvoering van de bewegingen. Soms heeft een les meerdere korte WODS op het programma staan of doen we nog krachttraining voordat we met de betreffende WOD beginnen.

TOP